Watersport activiteiten in centrum Sneek tijdens de Sneekweek

12-07-2022

Komende Sneekweek kun je diverse watersportactiviteiten beleven en ervaren in het centrum van Sneek. Tijdens het event ‘Optimist on Tour’ kunnen kinderen de grondbeginselen van het zeilen kunnen leren. Daarnaast kunnen ze kano varen en proefjes doen in een waterlaboratorium. Ook wordt de ‘Sneekweek Rubberbootrace’ weer nieuw leven ingeblazen en kunnen kinderen (& volwassenen) vanaf 14 jaar meedoen aan een spetterende race door de grachten van Sneek. Voorafgaand aan de Vlootschouw Sneek kun je genieten van sup- & e-foiling demonstraties in de Kolk Sneek. En later in de Sneekweek kun je ook inschrijven op een supclinic of suptour die starten in het centrum van Sneek.

Agenda watersportactiviteiten Sneekweek in centrum Sneek

Vrijdagavond 5 augustus:
19.15 uur Demonstraties suppen, e-foiling in voorprogramma vlootschouw

Maandag 8 augustus:
13.00 uur Supclinic voor beginners
15-17 uur Sneekweek Rubberbootrace
20.00 uur Sneekweek Suptour

Dinsdag 9 augustus:
10-17 uur Optimisten on tour
20.00 uur Sneekweek Suppen en Sûpen tour

Woensdag 10 augustus:
10-17 uur Optimisten on tour

Donderdag 11 augustus:
10-17 uur Optimisten on tour

 

Optimist on Tour meert aan in Sneek

Kinderen die altijd al eens hebben willen kanovaren of zeilen, kunnen hun hart ophalen. Optimist on Tour komt 9 t/m 11 augustus naar Sneek tijdens de Sneekweek! Drie dagen lang kan je in het centrum gratis watersporten en leer je bovendien veel over water.

Het water op!
Optimist on Tour Sneek is een samenwerking tussen Stichting Sneekweek, Koninklijke Watersportvereniging Sneek en het Watersportverbond. Basisschoolkinderen tussen de 8 en de 12 jaar uit de regio kunnen 9, 10 en 11 augustus naar Sneek toekomen, om kennis te maken met kanovaren en zeilen. Ze krijgen les van gecertificeerde instructeurs van het Watersportverbond. Het enige wat je nodig hebt is een zwemdiploma A. Optimist on Tour zorgt voor de rest!

Programma en aanmelden
Elke dag kunnen kinderen zich vanaf 10:00 uur tot 17:00 uur, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, gratis inschrijven via de website optimistontour.nl, dan ben je zeker van een plek. Aanmelden kan ook op locatie, hierbij is wederom toestemming van een ouder/verzorger nodig. Elk hele uur start er een nieuwe les. Eerst krijg je theorieles op de kant. Daarna ga je zelf aan het roer zitten van een Optimist of ga je kanovaren.

Professor in het Waterlab
Altijd al professor willen spelen? Naast Optimist on Tour kan je ook aan wal het Waterlaboratorium binnentreden. Je verandert ter plekke in een heuse onderzoeker met witte jas, bril en pipetjes om allerlei proefjes met water te doen. Waarom blijven ijzeren punaises bijvoorbeeld drijven op het water? En hoe zuiver je water zodat je het kan drinken? Met deze proefjes leren we kinderen over schoon water en een duurzame toekomst.

Inschrijven
Schrijf je van te voren gratis in op onze website www.optimistontour.nl, dan ben je zeker van een plek; maar aanmelden ter plekke kan ook.


Sneekweek Rubberbootrace nieuw leven ingeblazen

Op maandag 8 augustus zal weer een Sneekweek Rubberbootrace gehouden worden door de grachten van Sneek. Al peddelend in een rubberboot strijden de deelnemers voor leuke Sneekweek prijzen en natuurlijk de eer! Je kunt gratis inschrijven om een plaatsje te reserveren!
 

Sup & efoilingdemonstraties & supclinics & suptoers centrum Sneek
Stand Up Paddling, ofwel staand op een board peddelen is helemaal van deze tijd. Lekker op het water sportief bezig zijn. Wil je kennismaken met de SUP Sport? Dat kan tijdens deze Sneekweek. Op vrijdagavond 5 augustus worden er demonstraties suppen en e-foiling in de Kolk in Sneek getoond. Heb je de smaak te pakken, dan kun je inschrijven voor een clinic of suptoer.


Sneekweek SUPclinic (beginners)
Heb je nog nooit gesupt of wil je net die paar trucs weten waardoor je stabieler staat of sneller gaat zonder meer kracht te gebruiken? Dan is dit wat voor jou! Tijdens de beginners les leren we alle fijne kneepjes van het suppen.

Duur:            ca. 1.5 uur
Voor wie:      Beginnende Suppers
Kosten:        € 15.-

Maandag 8 augustus SUP beginners les / clinic
vanaf: 13 uur 
Locatie Prins Hendrikkade, Sneek

Inschrijven via: https://sharksups.nl/sup-beginners-les 

 

Sneekweek SUPtour door Sneek
Verken de grachten van Sneek via het water! We starten de tour met een duidelijke uitleg van een van de instructeurs, hierbij krijg je tips en trucs waardoor je stabiel op het board staat en je de juiste peddeltechniek tijdens de tour beheerst. Vervolgens gaan we met de groep het water op en varen we een relaxte tour door de grachten van Sneek.

Duur:          ca. 1.5 uur
Voor wie:    Iedereen met een zwemdiploma mag mee!
Kosten:       € 15.-

Maandag 8 augustus SUP tour door Sneek tijdens de Sneekweek
tijd: 20.00 uur
Locatie Prins Hendrikkade, Sneek
Inschrijven: https://sharksups.nl/sup-gevorderde-techniekles 

 

Sneekweek Suptoer ‘Suppen & Sûpen’

Omschrijving: Dit is een groot feest op het water! We varen met een drankje en muziek door het centrum van Sneek. Met heerlijke muziek op de achtergrond en de zon op je gezicht wil je dit feest niet missen. Trek je mooiste badpak aan want de kans dat je nat wordt is groot.

Duur:         ca. 2 uur
Voor wie:   We nemen fris en alcoholische drankjes mee dus jong en oud is welkom!
Kosten:     € 20.-
Dinsdag 9 augustus Suppen & Sûpen
tijd: 20 uur  
Locatie start Jousterkade
Inschrijven: https://sharksups.nl/suppen-supen-sneek