Sneekweek Straattheater festival

18-07-2022

Drie dagen Sneekweek Straattheaterfestival

Ook cultuur ontbreekt niet tijdens deze Sneekweek. Naast de vele muziekoptredens op de muziekpleinen zijn er ook twee Sneekweek Kindermiddagen en is het Sneker centrum drie dagen lang het decor van bizarre straattheateracts en muziek tijdens het Sneekweek Straattheaterfestival.

Op maandag 8 augustus, dinsdag 9 augustus en donderdag 11 augustus zullen bijzondere acts uit binnen- en buitenland te zien zijn op verschillende locaties in het centrum van de Waterpoortstad. Elk op hun eigen ludieke manier vermaken ze het publiek van jong tot oud. Kom zelf kijken en aanschouw Sneek als één groot podium van straattheaterartiesten en muzikale acts, want het Straattheaterfestival Sneekweek is gratis toegankelijk en een uitje voor het hele gezin.


Deze acts kunt u op het Straattheaterfestival Sneekweek verwachten:

Le BOAT
Tijdens een boottocht over een eindeloze zee bevinden twee vissers zich in een hopeloze situatie. Het lijkt een kwestie van tijd dat ze met man en muis vergaan.

Vliegende Hollander
De Vliegende Hollander en tovenaar Runewold vertelt verhalen over zijn spookschip en zijn wonderlijke reizen.

Kiddy Ride Patrol
Is het politie te paard, de motorpolitie of allebei? Hoe dan ook, de agenten van de Kiddy Ride Police Patrol staan paraat! De twee agenten van de bereden politie houden vanaf hun politiemotoren alles en iedereen scherp in de gaten. Publiek wordt staande gehouden en onderworpen aan een bijzondere blaastest, inspectie of controle.

Cirque Colorique
Een rondlopende animatie met een circusdirecteur op stelten, muzikanten, jongleurs, acrobaten en/of een hoelahoep-danseres. Waar mogelijk mag het publiek meespelen in hun optredens. Wie doet er mee? Pak die kegels of klim op een acrobaat. Alles wordt heerlijk ondersteund door vrolijke live muziek. Het kan dit kleurrijke gezelschap niet bont genoeg zijn.

Viswijven
De Viswijven is een enorme leuke straattheateract met nautisch karakter. Zijn het nu vrouwen of vissen? In ieder geval zorgen ze voor een ‘bijzonder luchtje’ tijdens het Sneekweek Straattheaterfestival.

Duo Bakboord
Het mobiele, akoestische Duo Bakboord in zeeemanskostuum brengt onvervalste zeemansliederen. Ver buitengaats loeren vele gevaren. Niet zelden vindt een matroos zijn zeemansgraf ver van de kade waar zijn liefje vergeefs op hem staat te wachten. Duo Bakboord garandeert minimaal één slachtoffer per lied en een bijzonder hoog meezinggehalte.

Heroïsch interactief straattheater
Een kooi, een vogel, tromgeroffel, bevrijding en veel geluid. Een interactieve straattheatervoorstelling. Sterke handen van groot en klein trekken aan de touwen om de ritme-instrumenten te laten klinken en de marionet te laten vliegen. Vrij als een vogel. Stoer en subtiel samenspel tussen mens en machine brengt beeldpoëzie met spierballen. Dat belooft wat!

Mama Belle
Een ontmoeting met Mama Belle is onvergetelijk. Want zij is dol op reizen en laat jou meegenieten van haar verhalen, liedjes en snuisterijen uit alle landen. Mama Belle wandelt als een reiziger tussen het publiek. Ze knoopt gesprekjes aan, zingt graag samen een liedje en je mag haar alles vragen. Waar ben je geweest? Wat heb je meegemaakt? En wat zit er in je geheime kastje? Mama Belle luistert en vertelt vol liefde en aandacht. Met deze theatrale kinderact steken kinderen iets op van verschillende landen, hun bewoners en gebruiken. Voordat Mama Belle weer de wijde wereld intrekt schenkt zij ieder kind een Mama Belle belletje als aandenken. Een belletje dat kinderen van alle landen met elkaar verbindt.

Heksenwiel
Dit 'Heksenwiel’ is wel een heel bijzondere verschijning! De Heksen hebben namelijk de handen ineengeslagen en komen met drie vrouwen, uhm Heksen sterk. Door een verkeerd gemengd brouwsel uit een ketel zijn twee van hen nogal gegroeid en steken met kop en schouders over iedereen uit. Durf jij ook een slokje van hun rokende brouwsel te nemen? De slimste van het stel heeft haar bezem ingeruild en bestuurt een nogal indrukwekkend elektrisch aangedreven voertuig, het 'Heksenwiel'. Spannende geluiden komen hier uit voort en wat een rook! Al met al een spannende, grappige en mooie act, waarbij iedereen gegarandeerd even een kijkje komt nemen.

Tom, Tom & Tom
Tom, Tom en Tom vieren het leven volop. Energiek en vol creatieve invallen bewegen de drie zich door de stad. Ze veranderen pleintjes in een yoga-klas, kruipen in lantaarnpalen, werken zich in (on)mogelijke posities en gaan in volle improvisatie de interactie aan met het publiek.

Opoe
Deze humorvolle en interactieve act, oud van buiten maar nog altijd jong van binnen, laat de wereld zien hoe het is om te spelen. Traag beweegt ze zich door de straten, alsof ze zich in een wereld bevindt waar tijd geen haast kent. Dan opeens breekt ze uit haar cocon.

De fanfare van de eerste liefdesnacht
De Fanfare van de Eerste Liefdesnacht: een kleurrijk Amsterdams straatorkest. Specialisatie: muziek uit vele werelddelen. Vol vuur zet de Liefdesnacht al ruim 39 jaar overal waar ze komt de boel op stelten. Een graag geziene gast op theaterdagen, feesten en partijen. Subtiel maar intensief aanwezig op festivals en manifestaties: van Bretagne tot Roemenië, van Groot-Brittannië tot Cuba.

Mini circus
Het kleinste circus ter wereld, maar met de GROOTSTE artiesten. Een oude man met baard zeult met een zware kist. Uit die kist komt muziek. Het orkest van Circus Mini repeteert. Dan gaat de kist open. Is het een draaiorgeltje, een speeldoos? Nee het is een draaiorgel-speeldoos-minitheater.

 

maandag 8 augustus
13.00 t/m 17.00 uur

dinsdag 9 augustus
13.00 t/m 17.00 uur

donderdag 11 augustus
13.00 t/m 17.00 uur

locatie: mobiel door centrum van Sneek

 

Open het speelschema